Helga van Leur geeft klimaatcollege

Wil je alles weten over klimaatverandering en welke gevolgen dit nu en in de toekomst heeft op ons dagelijkse leven? Zet dan vrijdag 7 oktober a.s. vast in je agenda. Helga van Leur, weervrouw van RTL, zal op deze avond op uitnodiging van Coöperatie Deltawind een klimaatcollege geven in De Staver in Sommelsdijk. Iedereen op Goeree-Overflakkee is welkom (aanmelden verplicht) én iedere inwoner van ons eiland tussen 15 en 30 jaar kan meedoen aan de Duurzame challenge

Helga van Leur

Helga van Leur is meteoroloog en bij velen bekend als RTL-weervrouw. Daarnaast geef ze lezingen over weer, klimaat, duurzaamheid en gedrag. Zo wil ze eraan bijdragen dat de aarde ook voor volgende generaties nog steeds leuk, leefbaar en betaalbaar is. Op een interactieve manier zal ze op deze avond vertellen over de impact van klimaatverandering op ons dagelijkse leven en de kansen die er liggen voor duurzame oplossingen. Ook is zij jurylid bij de Deltawind Challenge.

Duurzame challenge

Het klimaatcollege rondt de uitdaging af die Deltawind met de bewoners van Goeree-Overflakkee wil aangaan. Al 27 jaar zet Deltawind zich in voor verduurzaming van de energie op Goeree-Overflakkee. De coöperatie oriënteert zich ook op de toekomst en wil hierover graag met jongeren in gesprek. Daarom organiseert Deltawind een challenge. Ben jij tussen 15 en 30 jaar oud en heb je een goed idee om jouw omgeving duurzamer te maken? Of wil je namens je vereniging een duurzaam idee realiseren? Je hebt nu de kans om dit ook echt te laten gebeuren!

Deltawind zoekt goede ideeën, groot of klein. En Deltawind zoekt jongeren om die ideeën aan te dragen. Op deze avond beoordeelt een jury, met onder meer Helga van Leur, jouw ideeën op duurzaamheid en haalbaarheid. Ben jij de winnaar van de duurzame challenge? Dan helpen we jou om het verder uit te werken én je ontvangt een cheque van €500,00. Alle indieners krijgen na de jurering een (duurzaam) buffet aangeboden.

Meedoen aan de Duurzame challenge

Iedere inwoner van Goeree-Overflakkee tussen 15 en 30 jaar kan meedoen. Je moet je idee kort beschrijven en indienen. Dat kan via een formulier op deltawind.nl/duurzame-challenge. Lever je plan uiterlijk 10 september in. Uit alle plannen selecteren wij er minimaal vier. Deze 4 indieners vragen we om hun plan op vrijdag 7 oktober, na de voordracht van Helga van Leur, te komen pitchen voor een jury, waar ook Helga deel van uit maakt.

Iedereen is welkom op 7 oktober vanaf 17.00 in De Staver.
Aanmelden als toehoorder kan via dit formulier.. De toegang is gratis. Wil je aansluitend genieten van een heerlijk duurzaam buffet dat wordt verzorgd door Bij Elles dan vragen wij een financiële bijdrage. Meer informatie over deze avond kun je vinden op deze site.