Inwonersavond

Op 2 november heeft de Dorpsraad haar jaarlijkse inwonersavond gehad. Er was wederom veel belangstelling voor deze avond waarin een aantal presentaties hebben plaats gevonden tw. Buurtpreventie- Go Alert- dhr.Hartog over de windmolens, ook gaf de Dorpsraad een presentatie over het Dorpsplan 2015-2020 wat er zoal is gerealiseerd het afgelopen jaar en waar is de Dorpsraad nog mee bezig en hopen wij nog voor elkaar te krijgen de komende jaren. In deze presentatie stonden enkele punten in de schijnwerpers nl. de stand van zaken omtrent de Grutterswei en het gat in de Voorstraat. Over het gat in de Voorstraat was er een primeur, het gat wordt afgebakend met een hekwerk met doek waarop foto's zullen worden geprint van het voormalige pand. Ook werd er aangegeven dat er onderzocht word naar de haalbaarheid van een honden uitlaat/speelplaats. De penningmeester gaf een uitleg over het leefbaarheidsplan voor 2017, hierna was er nog gelegenheid tot het stellen van vragen, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. De geslaagde avond werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Helga van Leur geeft klimaatcollege

Wil je alles weten over klimaatverandering en welke gevolgen dit nu en in de toekomst heeft op ons dagelijkse leven? Zet dan vrijdag 7 oktober a.s. vast in je agenda. Helga van Leur, weervrouw van RTL, zal op deze avond op uitnodiging van Coöperatie Deltawind een klimaatcollege geven in De Staver in Sommelsdijk. Iedereen op Goeree-Overflakkee is welkom (aanmelden verplicht) én iedere inwoner van ons eiland tussen 15 en 30 jaar kan meedoen aan de Duurzame challenge

Helga van Leur

Helga van Leur is meteoroloog en bij velen bekend als RTL-weervrouw. Daarnaast geef ze lezingen over weer, klimaat, duurzaamheid en gedrag. Zo wil ze eraan bijdragen dat de aarde ook voor volgende generaties nog steeds leuk, leefbaar en betaalbaar is. Op een interactieve manier zal ze op deze avond vertellen over de impact van klimaatverandering op ons dagelijkse leven en de kansen die er liggen voor duurzame oplossingen. Ook is zij jurylid bij de Deltawind Challenge.

Duurzame challenge

Het klimaatcollege rondt de uitdaging af die Deltawind met de bewoners van Goeree-Overflakkee wil aangaan. Al 27 jaar zet Deltawind zich in voor verduurzaming van de energie op Goeree-Overflakkee. De coöperatie oriënteert zich ook op de toekomst en wil hierover graag met jongeren in gesprek. Daarom organiseert Deltawind een challenge. Ben jij tussen 15 en 30 jaar oud en heb je een goed idee om jouw omgeving duurzamer te maken? Of wil je namens je vereniging een duurzaam idee realiseren? Je hebt nu de kans om dit ook echt te laten gebeuren!

Deltawind zoekt goede ideeën, groot of klein. En Deltawind zoekt jongeren om die ideeën aan te dragen. Op deze avond beoordeelt een jury, met onder meer Helga van Leur, jouw ideeën op duurzaamheid en haalbaarheid. Ben jij de winnaar van de duurzame challenge? Dan helpen we jou om het verder uit te werken én je ontvangt een cheque van €500,00. Alle indieners krijgen na de jurering een (duurzaam) buffet aangeboden.

Meedoen aan de Duurzame challenge

Iedere inwoner van Goeree-Overflakkee tussen 15 en 30 jaar kan meedoen. Je moet je idee kort beschrijven en indienen. Dat kan via een formulier op deltawind.nl/duurzame-challenge. Lever je plan uiterlijk 10 september in. Uit alle plannen selecteren wij er minimaal vier. Deze 4 indieners vragen we om hun plan op vrijdag 7 oktober, na de voordracht van Helga van Leur, te komen pitchen voor een jury, waar ook Helga deel van uit maakt.

Iedereen is welkom op 7 oktober vanaf 17.00 in De Staver.
Aanmelden als toehoorder kan via dit formulier.. De toegang is gratis. Wil je aansluitend genieten van een heerlijk duurzaam buffet dat wordt verzorgd door Bij Elles dan vragen wij een financiële bijdrage. Meer informatie over deze avond kun je vinden op deze site.

Inwonersavond

 
Op 2 november organiseert de Dorpsraad een Bewonersavond om samen met de dorpsgemeenschap van gedachte te wisselen over de toekomst van ons dorp. Ook wethouder Trouwborst zal deze avond aanwezig zijn.
Iedereen is om 19.30 uur van harte welkom in het infocentrum van de Stichting Zijn aan de Bernhardstraat.

Omloopontbijt

VRIJWILLIGERS GEVRAAGD VOOR CULTUREEL OMLOOPONTBIJT

Op zaterdagochtend 20 Augustus wordt er een cultureel " omloop ontbijt" georganiseerd voor de deelnemers aan de omloop. Tussen 7.30 en 10.30 uur wordt dit op vier tijdstippen geserveerd op de Kaai. Tussendoor zijn er optredens en demonstraties van Twirl vereniging 'Vivace' , gymvereniging OKK en de Grevelinger Muzikanten. Ook Jan Tromper is aanwezig met zijn bijzondere orgeltje. De organisatie kan nog wat helpende handen gebruiken. Opgeven en informatie bij Peter Wagemaker, voorzitter van Vivace. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 30955861.
Het volledige programma met tijdschema wordt binnenkort bekend gemaakt.

Opening meldpunt mogelijk ongewenste praktijken voormalige gemeente Oostflakkee

 

logo Meldpunt bestuurlijke integriteit

Sinds de start van de gemeente Goeree-Overflakkee heeft de gemeenteraad regelmatig klachten en beschuldigingen ontvangen die onrechtmatigheden, niet-integer gedrag en/of een incorrecte (bestuurs)cultuur in de voormalige gemeente Oostflakkee suggereren. De gemeenteraad krijgt graag meer zicht op deze klachten en beschuldigingen, en de eventuele doorwerking van ongewenste praktijken in de huidige gemeente. De raad besloot daarom een inventariserend onderzoek te starten waarbij iedereen de mogelijkheid heeft om mogelijk ongewenste praktijken te melden via een meldpunt.

Onderzoek

Op 21 mei besloot de gemeenteraad een begeleidingscommissie in te stellen met als opdracht om een inventariserend onderzoek te begeleiden naar kwesties, dossiers en/of gebeurtenissen die mogelijk een aanwijzing bevatten voor onrechtmatigheden, niet-integer gedrag en/of een incorrecte (bestuurs)cultuur. Het gaat hierbij om handelen op ambtelijk en bestuurlijk niveau in de voormalige gemeente Oostflakkee, het voormalig Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Goeree-Overflakkee (ISGO) voor zover daarmee verband houdend, en de mogelijke doorwerking ervan in de gemeente Goeree-Overflakkee. Het onderzoek gaat terug tot en met 2010 en gaat niet in op lopende geschillen die in een gerechtelijke procedure zijn of mogelijk worden betrokken. Op 17 september stemde de raad in met de opdrachtverstrekking aan Berenschot Groep B.V. om dit onderzoek op onafhankelijke wijze uit te voeren. Het onderzoek heeft een verwachte looptijd van drie maanden.

Meldpunt

Ten behoeve van het onderzoek opent Berenschot een meldpunt om iedereen de gelegenheid te geven een melding te doen van ongewenste praktijken die binnen bovenstaande beschrijving vallen. Het meldpunt is geopend van 1 oktober tot en met 21 oktober. Een melding kan gedaan worden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Berenschot behandelt alle meldingen die via dit meldpunt binnenkomen vertrouwelijk: zij rapporteren niet over de bron van de informatie. Anonieme meldingen worden echter niet geaccepteerd, omdat de onderzoekers van Berenschot de mogelijkheid moeten hebben om navraag te doen bij de melder.

Vragen

Aanvullende informatie over het onderzoek kunt u vinden in onderstaande documenten. Voor vragen over het meldpunt kunt u contact opnemen met Jeroen Mimpen, secretaris van de begeleidingscommissie. Hij is telefonisch bereikbaar via (0187) 47 51 95 en per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..